Historie

Velkommen til La Font Vineuse Hotell & Spa, vi tilbyr rom med private boblebad, Hammamer, Spa, og et oppvarmet innendørs svømmebasseng. Tidligere en fabrikk for kullsyrevann som nå har blitt renovert til et moderne hotell som fortsatt har beholdt sin antikke og industrielle sjarm.
Her er vår historie… I forrige århundre ble fontenen «Font Vineuse» av Saint-Pierre d’Argencon, kjent som en «Marvel of Dauphinè». Vår etablering var en gang en kilde til naturlig kullsyreholdig mineralvann og ble sett på som en av de 7 underverkene av Dauphine av enkelte historikere. I dag er fabrikken totalrenovert, vi tilbyr et nytt underverk for din nytelse.
«Kildevannet til Font-Vineuse er en spesiell type mineralvann som hjelper mot feber, urolig mage, og revmatisme. Ved å sildres gjennom lag av ferruginøse materialer får vannet et hint av syrlig smak, noe som den deler med alle kilder av sin slag, noe som ikke hevet den over æren til Vinen av Surene og Brie» fortalte Salgues i 1811.
I 1731 la M. Lancelot til at Ovid ga den samme egenskapen til i Linceste elven i Macedonia og til øyene av Naxos, imens Baronen av Ladoucette skrev: «Nær Saint-Pierre-d’Argencon, ble det også fortalt at den lokale lorden hadde bygget et kapell nær denne fontenen, der de som hadde blitt kurert på mirakuløst vis kom for å gi sin takksigelse.» I forrige århundre ble fontenen kalt «Font Vineuse» av Saint-Pierre d’Argencon en stor suksess som en Merveille du Dauphinè.
Denne kilden av mineralvann som nå er La Font Vineuse Hotell & Spa, var berømt i begynnelsen av forrige århundre, og ble ansett som en av de «7 underverkene av Dauphinè» av historikere. De 7 underverkene av Dauphinè var en gruppering av pittoreske landemerker i regionen (hovedsaklig i Isère), sammenlignbar med de berømte «verdens underverker». Under sin glanstid i perioden 1910/1912, produserte mineralvann-fabrikken omlag 1,800 liter kullsyrevann i timen, med en årlig produksjon på 13 millioner liter vann. Prosessen på den tiden gikk ut på å gjenbruke gamle flasker – vaske dem med filtrert vann, fyll dem på nytt, korke dem, og dermed sende dem ut på nytt.
Lokalisert på D993 mellom bygdene La Beaume og Saint-Pierre d’Argencon, er La Font Vineuse en stor bygning som har blitt ombygd til et sjarmerende hotell & Spa. Her renner fortsatt det berømte mineralvannet slik at det kan smakes av alle våres besøkende gjennom våre vannkraner.
La Font Vineuse er også nevnt i mytologiske historier. Historien forteller at guden Bacchus forandret kilden om til en vinous fontene i det øyeblikket han trodde han hadde vunnet hjertet til nymfen Anorrhoe.
Vennligst kontakt oss for ytterliger informasjon, eller andre spesielle ønsker på epost: info@la-font-vineuse.com eller over telefon +33 6 79 14 51 85

3 + 2 =

Logo La Font Vineuse Hotel & Spa

Hjem | Hus | Rom | Spa | Aktiviteter | Tilbud | Bestill på nett | Tilgang | Kontakt